Blog

نورپردازی پیکسل گرافیکی

نورپردازی با استفاده از پیکسل ال ای دی مناسب برای نما هایی میباشد که امکان تاباندن پروژکتور بر روی آن سطح وجود ندارد بطور مثال روی نما های شیشه ای و نما های رنگ تیره و براق، قابل استفاده میباشند، پیکسل ال ای دی ها انواع بسیار مختلف دارند که با توجه به نما قابل ارائه میباشند، از دیگر مزایای پیکسل ال ای دی ها تیف های رنگی بسیار گسترده و امکان متحرک بودن مثل فیلم و نوشته و افکتهای مختلف است ، عمر طولانی ، سرویس و نگهداری آسان، مصرف کم از دیگر مزیت های این نوع محصول میباشد.

تفاوت میان لوکس و لومن در استاندارد روشنایی

برای یک نورپردازی خوب و روشنایی آرام لازم است که میزان نور تولید شده مناسب و استاندارد باشد تا ضمن افزایش سرعت کارها، از آسیب های احتمالی به چشم و افراد جلوگیری شود. در همین راستا کارشناسان میزان نور لازم برای هر مکان را بصورت استاندارد تعیین کرده اند که در زیر آنها را بیان میکنیم. (استاندارد روشنایی)
در روشنایی به این نکته توجه کنید که لومن با لوکس دو چیز متفاوت هستند.
درواقع لومن (شار نوری) میزان نور ساطع شده از یک لامپ است. یعنی به تمام نور تولید شده توسط یک لامپ لومن گفته میشود.
لوکس (LUX ) شدت نور دریافت شده در واحد سطح است. یعنی مقدار نوری که به سطح مورد نظر میرسد.
برای بدست آوردن لوکس محیط مورد نظر خود میتوان از لوکس متر استفاده کرد.

 

Read more

دمای رنگ نور کلوین

دمای رنگ با درجه کلوین بیان می‌شود و عبارتست از میزان حرارتی که باید به یک منبع جسم سیاه داده شود تا نوری با خواص طیفی مشابه با آن رنگ ساطع نماید.

برای توضیح این تعریف، رنگ فلز گداخته را در نظر بگیرید. وقتی یک تکه فولاد گداخته می‌شود، در ابتدا رنگ آن قرمز تیره می‌شود. وقتی که گرمتر شود، دارای رنگی بین آبی و سفید می‌شود. این پدیده رابطه بین دما و رنگ را نشان می‌دهد. با بالاتر رفتن دما رنگ فلز گداخته به آبی مایل به بنفش تبدیل شده و سرانجام اشعه ماوراء بنفش نامرئی ساطع می‌کند. وقتی قطعه فلز از منبع حرارت دور شود، رنگ آن زرد، سپس نارنجی و قرمز می‌شود.

 

Read more

آلودگی نوری

مسئله آلودگی نوری باید به عنوان جنبه ای از استراتژی کلی به کار رفته در روشنایی شهر در نظر گرفته شود مسئله درخشندگی که بیشتر به آن پرداخته شد، با آلودگی نوری همبستگی دارد. آلودگی نوری که گاهی اوقات نیز به عنوان خطای نور از آن یاد می شود، به دلیل عدم کنترل نور اتفاق می افتد که در اثر آن گریز در جهات نادرست پیش می آید، جهاتی که ممکن است فوراً باعث درخشندگی شوند و همچنین سبب آلودگی نوری شوند. روشنایی خیابانها مثالی در این زمینه است، زیرا مهندسی گلدسته ها به گونه است که اجازه گریز مقادیر فراوانی از نور را به اطراف و به بالا می دهد، که گاهی با نور منعکس شده از سطح جاده همراه شده و در نتیجه سطح بالایی از نور انعکاسی و نور مستقیم به سمت آسمان منتقل می شوند. ساختمان ها نیز در آلودگی نوری سهم به سزایی دارند. توسط نوری که هم از روشنایی داخلی ساطع می شود وهم از نورپردازی خارجی، در شرایطی که کنترل ناکافی تیرهای روشنایی امکان پخش نور را در فضا فراهم می کند. می توان گفت که آلودگی نوری و درخشندگی مربوط به آن ناشی از تأسیسات روشنایی است که از لحاظ مهندسی ضعیف هستند. ستاره شناسان و افرادی که آسمان را در طول شب می نگرند بر این باورند که آلودگی نوری، کار آنها را دشوار می سازد، ممکن است اینگونه باشد، اما جنبه نگران کننده دیگر نیز، هدر رفتن انرژی است که با این آلودگی نوری همراه است. هر کاری که در زمینه کنترل عملی بیشتر نور قابل اجرا باشد، باید انجام شود، که در نتیجه کاهش سطح آلودگی نوری را همزمان با ذخیره انرژی به همراه خواهد داشت.

Read more

معماری نور ، هنر طراحی نورپردازی

آسمان زیبای شب معماری طبیعی نور

چندی از مشکلات در راه نورپردازی و معماری نور

نبود یک طرح نمای خوب و متناسب با نورپردازی که اغلب نماهای طراحی شده این مشکل را دارند.یک نمای خوب نمایی است که قابلیت خودنمایی در طول روز و شب را داشته باشد ، لیکن اکثر نماهای طراحی شده در کشور حتی آن هایی که دارای زیبایی بصری فوق العاده هستند قابلیت نورپردازی مناسب و متناسب در شب را ندارند ، چرا که بسیاری از معماران تفکر و تخصص طراحی نورپردازی را ندارند و بسیاری از آن ها نه منابع نوری را به خوبی می شناسند و نه تجربه کافی کار با آن ها را دارند و خیلی از طراحان نما اصلا به نمای شب آن فکر نمی کنند.
نبود امکان جایگذاری مناسب منابع نوری بر روی نما و ایجاد خیرگی و نازیبایی نا خواسته.
گاهی اوقات یک نما دارای قابلیت نورپردازی مناسب و متناسب را دارد،لیکن مکان مناسبی برای جایگذاری منابع نوری ندارد ، لذا منابع نوری در طول روز ایجاد نازیبایی می کنند و در طول شب چشم مخاطب و دیگران را آزار می دهد و مفهوم نورپردازی را به کل تحت الشعاع قرار می دهد.
 نبود سیستم برق رسانی مناسب
علاوه بر مشکلات فوق می توان به نبود سیستم برق رسانی و تامین انرژی برای نورپردازی اشاره کرد ، لذا با توجه به اتمام کار بنا امکان حفر مسیر و سیم کشی توکار نیست و چاره ای جز کاهش کیفیت نورپردازی و یا سیم کشی روکار و تخریب نمای بنا نیست.
بهترین راهکار برای اصلاح روند طراحی نورپردازی ، معماری نور:
معماری نور هنر طراحی نما متناسب با اصول طراحی نورپردازی است
معمار نور کسی است که آشنایی کامل با اصول معماری و طراحی نما ، منابع نوری رایج و مناسب برای نورپردازی ، روانشناسی رنگ نور ، مخاطب شناسی و اصول ابتدایی جامعه شناسی ،اصول اولیه انتقال انرژی،خیرگی و اصول رفع خیرگی داشته باشد.
معمار نور با استفاده از این ابزارها می تواند برخلاف یک معمار و یا یک طراح نورپردازی دو نمای مناسب و متناسب برای شب و روز نما ارائه دهد که تناسب بین نمای روز و شب ، عدم ایجاد خیرگی در شب ، عدم اعمال نازیبایی در روز ، در برداشتن مفاهیم معماری در روز و شب ، کاهش هزینه های اولیه ، کاهش هزینه های ثانویه ، کاهش مصرف انرژی در نورپردازی ، کاهش نیاز به روشنایی مصنوعی داخلی در طول روز و …… را در برداشته باشد.